Vóór de behandeling

Voor uw eerste behandeling wil ik u vragen het intakeformulier in te vullen en per e-mail of via het contactformulier te retourneren vóór onze eerste kennismaking. Doe dit het liefst enkele dagen voor het eerste consult. Hierdoor houden we meer tijd over voor de behandeling zelf. 

 

Enkele tips als voorbereiding voor de behandeling:

  • Draag makkelijke kleding waarbij de onderarmen (hand tot elleboog en onderbenen (voet tot knie) ontbloot kunnen worden. Dit heeft een praktische reden, omdat de naalden vaak geplaatst worden op de buik, rug, onderarmen en onderbenen.
  • Probeer een uur voor de behandeling iets lichts te eten. Een lichte maaltijd is bijvoorbeeld een boterham met kaas of een licht gevulde soep. Een acupunctuurbehandeling vraagt enige energie van het lichaam.
  • Neem zelf twee grote handdoeken mee voor op de behandelbank en/of voor afdekking. Deze handdoeken worden na de behandeling weer mee naar huis genomen.

Tijdens de behandeling

Tijdens het eerste consult wordt een uitgebreide anamnese afgenomen op basis van de traditionele Chinese geneeswijze methode. Dit houdt een pols- en tongdiagnose in, maar ook uiteenlopende vragen over stoelgang, menstruatie (bij vrouwen), eetpatroon, slaap, pijnen etc. Hierna volgt een diagnose en maken we samen het behandelplan op. Bij het maken van het behandelplan probeer ik u zoveel mogelijk bij te betrekken, omdat ik graag met u wil beslissen en niet over u. Er volgt dan een (korte) acupunctuur behandeling.

De vervolgbehandelingen beginnen vooraf met een korte evaluatie en wordt vervolgd door een acupunctuur behandeling. 

Tijdens de acupunctuur behandeling blijf ik constant met u in contact en vraag om feedback of de behandeling nog aangenaam is voor u. 

Een acupunctuur behandeling (incl. consult) duurt tussen de 45 en 60 minuten. 

Acupunctuur Arnhem

Na de behandeling

Na de behandeling is het raadzaam uw lichaam rust te geven. Zware fysieke activiteiten direct na een behandelsessie worden afgeraden. De avond of de volgende dag van de behandeling wordt men vaak erg vermoeid. Dat is normaal en dat trekt daarna weer bij.