De Traditionele Chinese Geneeswijzen heeft een rijke geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Een van de uitgangspunten bij Traditionele Chinese Geneeswijzen is dat klachten van het lichaam signalen zijn dat het lichaam uit balans is. Een andere uitgangspunt is, lichaam is geest. Alle zintuigen, organen en processen zijn met elkaar verbonden. Bijvoorbeeld de emotie boosheid: als je de laatste tijd veel boos bent of gemakkelijk boos wordt dan dat je gewend was, kan het zijn dat je Lever Qi geblokkeerd is. Traditionele Chinese Geneeswijze herstelt deze verstoringen. Daarnaast ondersteunt en stimuleert Traditionele Chinese Geneeswijze het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

 

Acupunctuur is een van de behandelmethodes in de Traditionele Chinese Geneeswijzen waarbij naalden in het lichaam worden geplaatst op de zogeheten acupunctuurpunten. Een heel bekend acupunctuurpunt, en misschien wist u niet eens dat dat een acupunctuurpunt is, is 'Nei Guan' (内关). 'Nei Guan' is gelokaliseerd aan de binnenkant van de arm met 3 vingerlengte vanaf de pols tussen de twee pezen. Dit punt wordt gebruikt bij de polsbandjes tegen reisziekte en misselijkheid. Naast het verminderen van de misselijkheid wordt dit punt in de acupunctuur ook gebruikt bij aandoeningen bij het hart en om de geest te kalmeren. 

 

Ik krijg vaak de vraag 'doet acupunctuur pijn?'. Allereerst moet ik zeggen dat de naalden die bij acupunctuur gebruikt worden hele dunne steriele naalden zijn. Ze zijn betreft dikte en grootte totaal niet te vergelijken met de injectienaalden die je vaak in het ziekenhuis ziet. Terugkomend op de vraag, het voelt eerder aan als dat je jezelf zachtjes knijpt dan dat het echt pijnlijk is. Ik ervaar het zelf, en krijg dat ook als feedback terug, dat het een licht tintelend gevoel geeft. Een kusje van de mug, noem ik het daarom vaak.

Ik bied acupunctuurbehandelingen aan waarbij ik gebruik  maak van verschillende technieken zoals traditionele Chinese  acupunctuur, elektro-acupunctuur, moxibustie (moxatherapie), cupping of Gua Sha (刮痧 – schrapen). De klachten die ik behandel variëren van slapeloosheid tot pijnen, van stress/vermoeidheid tot infertiliteit. Bent u nieuwsgierig of twijfelt u of acupunctuur iets voor u is? Of zoekt u ondersteuning in de vorm van acupunctuur? Neem gerust contact op.

Acupunctuur Arnhem